Uw partner voor horeca en detailhandel
lbl_message_bar_text

Hamburgerzaak beginnen

U wenst een hambuergerzaak te starten, dan is uw bezoek aan onze website alvast een stap in de goede richting. Er komt bij de opstart van uw zaak heel wat kijken en daar kan Spuntini u als starter mee begeleiden. Naast het niet onbelangrijke financiële aspect komen ook een pak andere zaken kijken bij de uitvoering van uw project.

Met welke zaken moet er rekening gehouden worden als u een horecaonderneming wilt beginnen:

 1. Uw pand en locatie

  U kan altijd bij ons terecht voor tips omtrent uw pand, alsook hebben wij altijd een lijst voorhanden met eventuele mogelijke over te nemen bestaande horecazaken.
  Het kiezen van het juiste pand of locatie voor uw onderneming is één van de belangrijkste zaken bij het opstarten van een hamburgerzaak. De locatie en inrichting van uw pand bepalen voor een groot stuk wat voor frituur u gaat beginnen. Kiest u voor een schoolrijke of een residentiële omgeving of zit u liever ergens midden het bruisende nachtleven van uw stad of gemeente, dit heeft allemaal invloed op wat voor klanten u over de vloer krijgt.
 2. Wettelijke verplichtingen
   • Aanvraag van een zelfstandig statuut of een onderneming oprichten. Contact opnemen met één van de ondernemingsloketten is hiervoor aangewezen. Deze ondernemingsloketten staan u bij met de aanvraag van uw ondernemingsnummer, eventuele leurkaart, aansluiting sociaal verzekeringsfonds en dergelijke meer. Voorheen diende één van de vennoten over een attest bedrijfsbeheer te beschikken, sinds 1 september 2018 is dit niet meer nodig. Ter vervanging neemt het financieel plan in belang toe en dient het aangescherpt te worden. Voor het opstarten van een hamburgerzaak is tot op heden geen beroepskennis vereist, maar het is aan te raden over enige basiskennis “frituur” te beschikken, wij kunnen u daar een basisopleiding voor aanbieden of u kan ook de cursus “frituuruitbater” volgen bij Syntra en andere onderwijsinstellingen.
  • Extra informatie:
   - Ondernemingsloketten
   - Opleiding frituuruitbater Syntra West
   - Opleiding frituuruitbater Syntra Midden-Vlaanderen
   - Centrum voor afstandsonderwijs
  • U moet over een registrerende kassa beschikken, meer informatie omtrent deze reglementering vindt u hier.
  • Contacteer het gemeentebestuur van de gemeente of stad waar u uw horecaonderneming wenst te starten, daar wordt u op de hoogte gesteld van alle plaatselijke reglementen (ruimtelijke ordening, brandveiligheid), nodige vergunningen (milieu, verbouwingen), lokale belastingen (terras, uithangborden).
  • Als horecazaak bent u ook verplicht u aan te melden bij het FAVV (federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen), HACCP is een verplichting en daarvoor moet u een aantal formaliteiten nakomen, wij kunnen u o.a. helpen met uw kuisplan en de daarvoor goedgekeurde reinigingsmiddelen.
  • Wenst u muziek te spelen in uw zaak dan moet u zich aansluiten bij SABAM en de Billijke Vergoeding.
   - SABAM
   - Billijke Vergoeding
  • Voor wegwerpbare verpakkingsmiddelen moet u een Fost Plus bijdrage betalen op uw aankopen, deze Fost Plus verplichting wordt voor de verpakkingen die u bij ons aankoopt automatisch geregeld op uw factuur.
 3. Productkeuze

  Hier komt uw keuze van een goede leverancier tot zijn recht. Spuntini begeleidt u op een neutrale manier in het samenstellen van uw productengamma. Door ons uitgebreid assortiment kunnen wij u een totaalaanbod van verschillende merken aanbieden, dit in alle vrijheid. Wenst u uw assortiment uit te bouwen met verse gerechten en verse satés bent u bij ons ook aan het juiste adres voor een flexibele aanlevering. Uw keuze van merken en producten doet u niet enkel op basis van de prijs, maar op basis van uw smaakpapillen na een door ons georganiseerde blinde smaakproef.
  Wij begeleiden u verder in uw keuze van sauzen door u alle verschillende verkrijgbare merken voor te stellen dit in combinatie met hun verschillende dispenser systemen. In onze toonzaal kunt u ook ons volledig gamma verpakkingsmaterialen naast elkaar bekijken en zo uw beste keuze maken.

Heeft u nog meer vragen omtrent om uw frituur te starten? Contacteer ons vrijblijvend.